Polyetheen en Polypropyleen zijn de meest geproduceerde kunststoffen ter wereld, waar iedereen dagelijks mee in aanraking komt. Vanaf het begin werd het al beschouwd als een echte aanwinst in de wereld van de materialen, al bewees het zijn waarde aanvankelijk vooral als isolatie van elektrische leidingen. Tegenwoordig is de kracht van polyetheen en polypropyleen zijn onopvallende degelijkheid, zijn vanzelfsprekende bruikbaarheid en zijn bijna onbegrensde toepassingsmogelijkheden. We zijn zo gewend geraakt aan dit moderne materiaal en het is zoiets gewoons en alledaags, dat we er niet meer bij stilstaan. Polyetheen en polypropyleen kan men zowel tot zachte en soepele als tot taaie, harde en stevige producten verwerken. Men komt het tegen in artikelen van allerlei afmetingen, van de meest eenvoudige tot de meest ingewikkelde vormen. In welke vorm polyetheen en polypropyleen ook wordt gebruikt, over de gunstige eigenschappen van dit materiaal bestaat grote overeenstemming. PE en PP isoleren goed, het is bestand tegen gemene stoffen en beschadigingen, het is vrijwel onbreekbaar en het ontziet het milieu. PE en PP zijn onder alle omstandigheden betrouwbaar en het verdraagt net zo makkelijk tropische temperaturen als de vrieskou van de poolcirkel. Dit stoere materiaal kan dus echt tegen een stootje. Toch is het opmerkelijk licht en het laat zich probleemloos tot allerlei artikelen verwerken. De kwaliteiten van polyetheen en polypropyleen zijn in drie woorden samen te vatten: het is sterk, het is veilig en het is veelzijdig. 

De door Carropools gebruikte PE en PP materialen zijn geproduceerd met de meeste hoogtechnologische productiemethoden en voorzien van de nodige keuringen. Alle grondstoffen zijn DIN en ISO 9001:2008 gecertificieerd. 

 

UV-stabiliteit

Carropools ontwikkeld in samenwerking met onze grondstoffenfabrikant zijn eigen UV-stabiele samenstelling. Door deze eigen samenstelling en KNOW-HOW bieden wij u een kwaliteitsvol product aan dat in de massa is gekleurd. Productie volgens het ISO en DIN certificaat.

 

Waterdichtheid

Onze las-techieken zijn dermate ontwikkeld dat onze bassins 100% waterdicht worden aangeleverd. Na plaatsing beschikken wij over een LEK-DETECTIE functionaliteit welke in elk bassin is voorzien. Wenst u naderhand toch nog enkele toepassingen aan uw carropools toe te voegen, kunnen wij dit ter plaatse aanbrengen.

 

Fexibiliteit en isolatie

Wenst u een rond, ovaal, vierkant, rechthoek of parallellogram vormig bassin? Via onze erkende dealer of technische Carropools dealer bespreken wij graag uw project of toepassing. Carropools biedt u tevens maatwerk, standaardwerk of werk ter plaatse op locatie aan. Carro pools streeft steeds naar de hoogste kwaliteit. Polyethyleen en polypropyleen beschikken standaard over een lage thermische geleidbaarheid. Door het gebruik van onze 10mm dikke wanden is het niet noodzakelijk om onze bassins te isoleren. Indien gewenst kunnen wij als optie een extra isolatie aanbrengen.

Gezondheid en milieuvriendelijkheid

De productgezondheidsfactor bij het kiezen van uw gewenste toepassing biedt onze Carro Polyethyleen en Polypropyleen een zeer groot voordeel. Zo worden onze producten geproduceerd onder dezelfde productiemethoden voor drinkwaterleidingen, met nadruk op chemische resistentie. Bij de traditionele zwembad / vijverbouw wordt er  gebruik gemaakt van allerhande liners. Deze linders worden ter bescherming van Uv licht voorzien van loodhoudende of tin stabilisatoren. Dit zijn zware metalen, welke ongecontorleerd in uw bassin vrijkomen gedurende de loop der jaren. De weekmakers met de meest bekende ftalaat beschikken tevens over kankerverwerkende eigenschappen. Onze prodcuten worden geproduceerd met een groene tint. De producten  beschikken over een 99% recylceerbaarheid, en geven bij verbranding geen schadelijke stoffen. Zo blijft ook op lange termijn het milieu gespaard.